Ce este cataracta

Cataracta

operatia de cataracta

Aveți cataractă? Niciun motiv de îngrijorare!

 

Problema cataractei are acum o rezolvare!

Orice operație de cataractă este acum mai simplă și mai sigură cu implanturile de calitate superioară fabricate în Germania.

Vedere comparativă

fara opacifierea cristalinului

Vedere fără cataractă

Vedere cu cataractă

Ochiul uman conține o lentilă naturală care, asemenea unei camere a unui aparat fotografic, este responsabilă cu abilitatea de a vedea clar o imagine din mediul înconjurător. Aceatsă lentilă este de obicei foarte clară în perioada tinereții. Încețoșarea vederii lentilei naturale a ochiului devine în timp un proces absolut natural datorat înaintării în vârstă și poartă denumirea de cataractă. 

Percepția mediului înconjurător va apărea ca printr-o lentilă spartă sau îngețată. Ocazional, poate fi însoțită de fotosensibilitate.

Cum recunoști cataracta

Cataracta se dezvoltă încet. Inițial, pacientul nici nu observă. Vederea se degradează încet, culorile se estompează și cititul devine dificil. Condusul noaptea devine din ce în ce mai dificil din cauza luminilor autovehiculelor care vin din sens opus. 

Un oftalmolog poate vedea cu ușurință dacă problemele de vedere se datorează cataractei doar printr-o consultație primara, fără intervenție. De obicei, toate aceste probleme oftalmologice sunt descoperite de către un oftalmolog dacă pacientul se prezintă la timp la un consult oftalmologic. Oftalmologul dumneavaostră va putea să se pronunțe mult mai clar în vederea momentului oportun pentru operația de cataractă.

cum poate fi recunoscuta cataracta

Cum se tratează cataracta

tratament-cataracta

Dacă opacifierea lentilei naturale a ochiului crește, singurul tratament eficient este operația de cataractă pentru refacerea vederii. În prezent nu există nicio altă variantă eficientă pentru tratament.

Extracția lentilei opacifiate este una dintre operațiile cele mai comune din întreaga lume. În fiecare an, aproximativ 800,000 proceduri de acest gen sunt făcute doar in Germania. 

În timpul operației de cataractă lentila naturală a ochiului este extrasă prin facoemulsificare cu ajutorul ultrasunetelor și înlocuită cu o lentilă artificială, cunoscută pe scurt ca și IOL (intraocular lens). Această procedură durează foarte puțin timp și se face fără durere, cu un minim de disconfort pentru pacient.

Care sunt beneficiile operației de cataractă

Prin înlocuirea cristalinului opacifiat cu  o lentilă artificială vederea dumneavoastră va crește considerabil. Este important ca oftalmologul care vă tratează să ia în considerare celelate afecțiuni pe care le-ați putea avea, cum sunt degenerescența maculară sau glaucomul.

Oftalmologul este singurul în măsură să determine care este cea mai bună lentilă intraoculară pentru ochiului, bazat pe consultația pe care o va face în prealabil, conform cerințelor și așteptărilor dumneavoastră.

ochi cataracta

Cum se înlocuiește cristalinul afectat de cataractă

De cele mai multe ori anestezia locală este suficientă pentru ca această operație să aibă succes. Pentru înlocuirea cristalinului se folosesc instrumente care vor face 3 incizii mici pe suprafața ochiului. Inciziile se vor închide singure, fără să fie nevoie de suturarea lor. De îndata ce critalinul natural (1) este spart în bucățele mici cu ajutorul ultrasunetelor (2), se introduce lentila artificială (3). Aceasta este fabricată dintr-un material moale, foldabilcare este perfect compatibil cu ochiul uman. După implantare,lentila artificială se va defolda sningură. Chirurgul va putea să o așeze și să o fixeze exact în locul celei vechi. Piciorușele elastice, numite haptice, vor fi fixate exact în locul perfect pentru ca partea optică să fie pusă în valoare.  (4). În mod normal pacientul va putea să vadă perfect imediat după operație, urmând ca el să plece acasă la câteva ore după operație.